Wereldlichtjesdag Berkelland 2018

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp

Zondag 9 december ‘Wereldlichtjesdag’ in kerk in Beltrum. Een avond waarin we met elkaar hebben stilgestaan en ruimte hebben gegeven aan het voor elk van de aanwezige persoonlijke en altijd aanwezige gemis van de kinderen die niet meer bij ons zijn.

En of dat nu kort of lang geleden is, of het kind oud of jong was, misschien al overleden voor of bij de geboorte of alleen heeft bestaan als een diepe wens om vader of moeder te worden. We hebben al die kinderen herdacht die er niet meer zijn of nooit waren en die we, op wat voor manier dan ook, voor altijd meedragen in ons hart.

We hebben geluisterd naar mooie woorden en gedichten van Margreet Jansen, zij is spreker en begeleider bij afscheid. De avond werd muzikaal omlijst door het koor Kiddoesj uit Beltrum, Carlijn Middelhof (zangeres) en Eelco Schuijl (piano).

De herdenking hebben we afgesloten met het prachtige lied, speciaal geschreven voor Wereldlichtjesdag door Karen Taylor, Precious Child (moedig kind).

We hebben kaarsjes aangestoken en namen genoemd.

Het noemen van de namen is een belangrijk onderdeel van de herdenking op Wereldlichtjesdag. En ook als men een kind geen naam heeft kunnen geven en het wel wilde herdenken, kon het hardop of in stilte genoemd worden.

Elke naam

Elke naam

een licht

Elke naam

een belofte

Elke naam

een verbondenheid

Elke naam

een verhaal

Elke naam

een gezicht

Elke naam

een herinnering

Elke naam

noemenswaardig.

Marinus van de Berg

De plek waar de kaarsjes brandden was liefdevol aangekleed door Oennio van de Wetering ( Oennio Bloemenwensen).

Hartverwarmend dat we ons verdriet hebben kunnen delen met elkaar, de verbinding hebben kunnen  voelen met elkaar omdat we een kind of kinderen moeten missen of de kinderwens los hebben moeten laten.

Dankbaar ♡♡

www.wereldlichtjesdag.nl