Kosten

Uitvaartbegeleiding is maatwerk, iedere uitvaart is anders.

Mijn uitgangspunt is transparantie in de kosten en eerlijke prijzen!

Ook met een beperkt budget is een persoonlijke uitvaart mogelijk.

Misschien heb je wel eens gehoord of gelezen dat de kosten van een uitvaart gemiddeld € 8.000,- bedragen. Het is niet voor niets dat het gemiddelde kosten zijn. Uiteindelijk zijn het de persoonlijke keuzes die de kosten van een uitvaart bepalen.

Een aantal kosten zijn niet te voorkomen. Dit zijn kosten van begraven of cremeren (tenzij je jouw lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap), een kist of wade, akte van overlijden, rouwvervoer, koeling of balseming.

De overige kosten zijn afhankelijk van de wensen die je hebt. Wil je rouwkaarten versturen, een advertentie plaatsen in de krant, gebruik maken van volgauto’s, een mooi bloemstuk voor op de kist of een afscheidsdienst op een mooie locatie met genodigden en mogelijkheid tot condoleren met consumpties.

Binnen de uitvaartbranche wordt op verschillende manieren omgegaan met de tarieven. Bijna alle ondernemers vragen een basis- of aannametarief. Dit bedrag kan flink verschillen. Dat heeft te maken met welke diensten er allemaal onder vallen en of er op bijkomende zaken wel of geen provisie berekend wordt. De hoogte van het basis- of aannametarief zegt dus helemaal niets over het uiteindelijke totaalbedrag.

Het tarief voor een begeleidingstraject is € 2350,00

Deze begeleiding start op het moment dat het voor jullie nodig en mogelijk is. Dit kan voorafgaand aan het overlijden of op het moment van overlijden.

We hebben indien gewenst voorgesprekken over keuzes, wensen, kosten en voorbereidingen.

Jullie kunnen ook bellen na het overlijden, zonder dat er vooraf iets besproken is. Ook dan hebben we de tijd om alles rustig te bespreken, keuzes te maken en inzicht in de kosten te krijgen.

Wanneer jullie veel zelf willen regelen en mij inschakelen daar waar nodig dan werk ik met een opstarttarief van € 250,00 en daarna op urenbasis (€ 85,00).

De kosten van de ingehuurde diensten worden één op één aan je door gefactureerd. Dat wil zeggen dat ik hierover geen opslag/provisie bereken.

Wat valt er onder het basistarief:

Contact

Benieuwd naar meer informatie of een een gesprek van mens tot mens? 
Neem gerust contact met me op.