Uitvaartbegeleiding

Met liefde en oprechte aandacht zal ik er voor jullie zijn.

Mijn begeleiding

Door de tijd te nemen en duidelijke en eerlijke informatie te geven over de verschillende mogelijkheden (Ik ben geheel onafhankelijk, dat wil zeggen dat ik geen afspraken heb gemaakt met derden) zorg ik ervoor dat jullie de te maken keuzes en belangrijke beslissingen bewust kunt maken. Zo ontstaat er een liefdevol persoonlijk afscheid.

Een persoonlijk afscheid betekent niet dat er van alles verzonnen moet worden om de gebeurtenis zo bijzonder mogelijk te maken. Het zijn juist de kleine dingen die van grote waarde zijn; een eigen unieke rouwkaart ontwerpen, muziek en teksten uitzoeken, samen een bloemstuk maken, zelf de kist maken, oma’s favoriete koekjes uitdelen ….

Er zijn een aantal wetten en formaliteiten waaraan voldaan moet worden bij een afscheid, de overige zaken kunnen op eigen wijze ingevuld worden.

Stap voor stap zullen wij, in de loop van de uitvaartweek, het moment van definitief afscheid nemen vorm gaan geven. De gemaakte afspraken leggen we vast in een draaiboek.

Tijdens de uitvaartweek ben ik dagelijks bij jullie om te horen wat er speelt en wat er nodig is. Over praktische zaken, gevoel en het proces die week. Ook over de kosten. Ik neem de dingen uit handen waar dat de wens is.

Met liefde en oprechte aandacht zal ik er voor jullie zijn. 

Ook wanneer jullie de uitvaart zelf willen regelen (een uitvaartbegeleider is niet verplicht) geef ik jullie graag advies en waar nodig kan ik ondersteunen.

Contact

Benieuwd naar meer informatie of gewoon een gesprek van mens tot mens?
Neem gerust contact met me op.