Rouwdoula

Als Rouwdoula begeleid ik alles rond de afscheidsfase. Van het betrekken van de kinderen bij het afscheid, tot en met de organisatie van de uitvaart. 

Wat is een rouwdoula precies?

De rouwdoula is afgeleid van de reguliere doula. Een doula is een persoon die bij de geboorte van een baby betrokken is. Zowel voor, tijdens als na de geboorte is de doula aanwezig om niet-medische zorg te bieden. Eigenlijk gaat het om iemand die er voor jullie is, die jullie raad geeft, waar jij je verhaal bij kwijt kunt en die ervaringen met je kan uitwisselen. Maar een doula doet meer dan dat, het gaat om gevoel en ook fysiek kan de doula je bijstaan. Samen voelen, kijken, wat is hier nodig op dit moment. De rouwdoula doet dit alles, alleen niet gekoppeld aan de geboorte maar aan de dood.

Op welke manieren kan ik wat voor jullie betekenen?

Het ligt helemaal aan de behoefte die er is.  Van het omgaan met het slechte nieuws dat een gezinslid niet meer beter wordt tot mediation bij een een lastige familiesituatie rond een (naderend) overlijden. Van het betrekken van de kinderen bij het afscheid, tot en met de organisatie van de uitvaart. Ook daarna blijf ik betrokken. Zolang het nodig is 

Ik wil er, met liefde en aandacht, voor jullie ZIJN.

Afscheid nemen is zoveel meer dan het regelen van de uitvaart!

Contact

Benieuwd naar meer informatie of gewoon een gesprek van mens tot mens? 
Neem gerust contact met me op.