Vingerafdruk

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp

Een mooie ontmoeting met een onbekende … We zaten samen te wachten in de wachtkamer van de huisarts en kwamen aan de praat. Ze vertelde mij dat haar man een paar maanden geleden overleden was en dat ze het lastig vond om de draad weer op te pakken. Tijdens het gesprek hield ze met haar hand haar ketting vast, haar vingers streelde de mooie hanger … Ze vertelde mij dat ze de hanger had laten maken van de trouwring van haar man, zijn vingerafdruk voor eeuwig vastgelegd. Zo is hij nog altijd dicht bij mij … en haar ogen gingen stralen.

Naar aanleiding van deze ontmoeting ben ik mij eens gaan verdiepen in ‘Rouwsieraden’. Wat kan ik hierin als uitvaartbegeleider betekenen voor de nabestaanden.

Er wordt veel aangeboden op internet. Via een vriendin kreeg ik de naam door van een goudsmid in Bredevoort; Luci Aversteeg van altelier Elcerlyck.

Vorige week was ik bij haar op bezoek in Bredevoort. Een waardevolle ontmoeting met een lieve vrouw; werkend en luisterend vanuit en met haar hart. Met veel passie vertelde zij over haar mooie werk. De herinnering levend houden door het maken van rouwsieraden;

  • Assieraden
  • Sieraden met een vingerafdruk, een laatste brief, een stukje stof van een kledingstuk, een plukje haar of   een tekening.
  • Erfstukken

Het begint bij haar aan de tekentafel. Een gesprek, een verhaal.

Langzaam krijgt een gedachte vorm. Een snelle schets, een voorbeeld als denkbasis voor een uniek sieraad. Luci werkt het liefst op afspraak zodat ze rustig de tijd kan nemen voor haar klanten.

vingerafdruk

Alle opdrachten worden in eigen atelier uitgevoerd. Dus de sieraden met as of haren blijven gewoon in het atelier.

Neem eens een kijkje op haar website:   Goudsmid Atelier Elcerlyck

Ook mijn vraag was beantwoord.

Niks is zo persoonlijk als een vingerafdruk.

Voor het maken van goede vingerafdrukken heb ik op advies van Luci een digitale vingerscan aangeschaft. In tegenstelling tot een inkt of wasafdruk is met de scan direct te zien of de afdruk goed is. Vooral bij een overlijden zou het toch heel jammer zijn als achteraf blijkt dat de afdruk niet duidelijk genoeg is of vervaagd. Ook een voordeel boven een wasafdruk is, dat wanneer de familie meerdere sieraden wil laten maken, er geen mal gemaakt hoeft te worden.

Tijdens het begeleiden van de uitvaart zal ik (indien mogelijk), in overleg met de nabestaande(n), een vingerafdruk nemen van de overledene zodat deze bewaard blijft. Deze ontvangen zij digitaal.

Ik heb de vingerafdrukken van mijzelf en mijn dierbaren al gemaakt en goed opgeborgen.

Wil je zelf ook jouw vingerafdruk of die van je dierbare(n) vast laten leggen, neem dan contact met mij op voor meer informatie.

Ik ben te bereiken op telefoonnummer 06 – 18 19 50 23 of via info@paulinevanveen.nl